Wedstrijd Verslagen

Montreux Trail Festival 165km 12000D+ 2017

 

Donderdag om 18:00uur was ik klaar met werken. Direct vertrok ik naar Montreux om mijn startnummer te halen en een mooi plekje te vinden waar ik mijn auto kon parkeren, want dat was mijn overnachtingsplek voor vannacht. Morgen, vrijdag 28 juli om 6:00uur start ik aan 160km, 12.000 D+, Montreux Xtreme 160, Het is de eerste keer dat ze deze serie aan wedstrijden organiseren in Montreux. Je hebt er een 30, 60, kidsrun, VK en een 160km. 

Mijn doel was: een stevige training voor de Tor des Geants en de eerste 20km met Huser mee, dat tweede was bedacht door mijn coach en lieve schat.

 

 

Trans Gran Canaria 360 graden 265km 16500D+ 

 

Van -8 graden in de sneeuw naar +20 gaden in de zon. Veel tijd om te wennen aan het temperatuursverschil hadden we niet. Op woensdagochtend 9:00uur was de start van de nieuwe race van de Trans Gran Canaria: 265km en 4500D+ in minder dan 101 uur. Ik was zenuwachtiger voor het navigeren dan voor de afstand, want bij deze race is het niet domweg vlaggetjes volgen, nee het is het lijntje volgend op je gps of op de kaart. Maar misschien maar goed ook want over zo een afstand moet je ook niet te veel nadenken.

 

4K Alpine Endurance Trail Valle D'Aosta 2016

 

Op zaterdag 3 september 2016 was de start van de 1e editie van de 4K. De 4K is een non-stop endurance trail van 350km en 25.000 D+ in Vallee D’Aosta.

 

Vrijdag na mijn werk reed ik met mijn beste vrienden, Edwin, Sarah en mijn liefje Edward richting Cogne. De spanning begon te stijgen. Ik had vooral wat zenuwen over mijn hamstrings. Deze waren nog niet 100% hersteld na de UT4M.

UT4M 2016

 

UT4M 170km 11000D+ zou mijn laatste voorbereidende wedstrijd zijn voor de 4K ultratrail Valle D’Aosta 350km 25000D+. 

De UT4M is een ultratrail waarbij je door 4 gebergten komt: Vercors, Oisans, Belledonne & Chartreuse. 

Ik reed donderdag 18 augustus vrij ontspannen richting Grenoble. Geen druk, just race and have fun! Nadat ik had ingecheckt bij mijn hotel en mijn startnummer had opgehaald, had ik afgesproken met George en Claudette om een lekker hapje te eten. We hadden een gezellig eettentje gevonden in het centrum van Grenoble. Prima start van een mooi weekend.

Ronda del Cims 2016

Voor mijn 30e verjaardag kreeg ik van Edward & het BTK trailteam een mooi cadaeu, namelijk een startbewijs voor Ronda Del Cims 170km 135000D+ 2016.

Op 15 juli 2016 was het zover. Als laatste training en hoogtestage had ik de week ervoor de Icetrail in Val D’Isere 65km gelopen.
Ik voelde me goed en ik had er zin in. Ik was erg relaxt en niet zo gespannen. Ik nam mij voor om de dag voor de wedstrijd rustig aan te doen en proberen wat te rusten. Alleen had ik een klein probleemtje...

Trans Gran Canaria 2016

 

“Met een vermoeid en ongetraind lichaam aan de start staan van een 125km race met 8000D+, is dat verstandig?” vroeg ik mijzelf dagen voor de race af.

 

Dankzij lieve en wijze woorden van Thomas, had ik besloten om te doen wat ik het liefste doe: genieten van het trailrunnen en het prachtige eiland, zonder me dan ook iets van andere aan te trekken. “Fuck the expectations” van alles en iedereen. Puur lopen omdat IK het wil en omdat IK het kan.

Met deze insteek stond ik vrijdag 4 maart om 23:00uur aan de start van de Trans Gran Canaria. Het begin van de race zou het zwaarste zijn, in dat stuk zouden de meest technische passages zitten en de meeste hoogtemeters per kilometer. Ik genoot van het prachtige parcours. Ik kwam in mijn ritme en het ging niet onaardig. Het enige wat mij dwars zat was mijn opgeblazen buik. Ik heb vaak last van maagdarmklachten als ik een stress heb, dus ik hoopte dat het weg zou trekken. 

Tor des Geants 2015

 

Na de UTMB had ik twee weken de tijd om te herstellen voor de TDG. Van de UTMB had ik weinig tot geen spierpijn gehad. Alleen mijn voeten waren lang pijnlijk geweest. Zowel links als rechts waren een aantal tenen doof. Mijn linkervoet herstelde aardig snel, maar het gevoel in mijn rechter grote teen bleef uit. Voor de rest had ik geen pijntjes en voelde ik me goed. Het enige wat me nu nog reste was slaap inhalen en dan was ik klaar voor de Tor.

Dat slapen veel vies tegen, want mijn nachtrust werd regelmatig gestoord door onze twee jonge pups. Naast slapen en werken stond de laatste week van de Tor in het teken van rugzakje testen, massages en eten. Vrijdag voor de Tor vertrokken Edwin, Edward en ik richting Courmayeur. Bij mij begon het aardig te kriebelen en Edwin en Edward deelde ook dit gevoel. Voor hun was het ook spannend.

L'infernal Trail des Vosges 168km 7500D+ - 13-09-2014

 

Ronnie Duinkerken maakte als een grapje de opmerking, dat er over twee weken weer een 160km werd georganiseerd in Frankrijk, in de Vogezen en dat ik die altijd nog kon proberen als ik me toch zo fit voelde. Dit idee leek mij in de eerste plaats absurd, want 2 weken na een 110km wedstrijd te hebben gelopen kan ik niet alweer zo’n lange wedstrijd doen. Maar gedurende de week dat ik nog aan het trainen was in de bergen bij Chamonix, voelde ik me super sterk. Edward zei tegen mij, “nu is het je kans om toch nog die 160km te finishen, dan zie je die 110km wedstrijd als een goede training”. Een soort van revanche, want ik zat er erg over in dat ik niet gefinisht was. Ik was nog nooit eerder uitgestapt bij een wedstrijd. 

Ultratrail du Mont Blanc (UTMB) 29-8-2014

 

Om 17:30uur ging het startschot. Net tien minuten voor de start kwam het met bakken uit de lucht. Iedereen deed zijn regenjasje aan. Maar ik niet, want ik wist dat het geen nut zou hebben, want het zou geen regenbuitje zijn van een paar minuten, dit gaat lang door en nat wordt je toch wel. Ik had gelijk, het bleef regenen tot 23:30uur. Iedereen was door en door nat. Na de regen kwam er plaats voor mist. Mist is een ramp in het donker, want de mist diffuseerd al je licht van je hoofdlamp waardoor je zicht erg beperkt wordt.

Eiger Ultratrail E101 19-7-2014

 

...Om 4:30uur was de start. Dit zou mijn laatste grote trainingswedstrijd worden voor het grote doel van dit jaar, de UTMB. De start verliep soepel. Ik wilde vanaf het begin voorin het veld zitten, omdat er snel een versmalling in het parcours zou zitten en met 600 man/vrouw aan de start is het wel zo prettig als je daar een beetje door kan lopen...

Ardennes Mega Trail 15-06-2013

 

Door mijn overwinning tijdens La Bouillonnante had ik een startbewijs gewonnen voor de Ardennes Mega Trail. Matthew had de Ardennes Mega Trail (AMT) al met potlood in zijn agenda gezet, en toen hij hoorde dat ik hem ook ging lopen werd de wedstrijd definitief vastgelegd. Ik had toen ik de beslissing nam om  de AMT te gaan lopen nog geen idee wat het voor een trail het zou zijn. Maar langzaam aan drong het tot me door dat dit niet zomaar een wedstrijdje ging worden. Het zou een trail zijn over 88km en 4800 hoogtemeters. Dit betekent dat je niet alleen twee marathons achter elkaar rent, maar dat  je  daarbij ook nog eens de Mont Blanc vanaf zeeniveau beklimt en weer afdaalt en dat je tijdens het rennen je je voeten uit de modder aan het trekken bent, je je over losliggende stenen en rotsen begeeft en je slootjes doorkruist. Als je de Leistungs-kilometers om zou rekenen naar horizontale kilometers zou je komen op 136 km. En dit allemaal op één dag, pff dat is niet mis. Het klinkt misschien gek, maar ik keek er stiekem erg naar uit ;-)

Leiden Marathon 26-05-'13

 

Twijfel, twijfel, twijfel… “Zal ik Leiden marathon gaan lopen?” Tot een dag voor de wedstrijd had ik nog geen besluit genomen. Ik had helemaal niet getraind voor een vlakke marathon, omdat het niet mijn doel was voor dit jaar om een snelle marathon te lopen. Ik was bang dat mijn snelheid compleet weg zou zijn door de lange trails die ik de laatste tijd had gelopen. Omdat ik niet zeker wist of ik wel naar Leiden zou gaan, had ik zaterdag nog een lekker zware krachttraining en een intervaltraining op de fiets gedaan. 

La Bouillonnante 27-04-2013

 

... De race begon met een afdaling richting de rivier, vervolgens rende we langs de rivier richting de bossen van Bouillon en omstreken. De omgeving was schitterend: veel natuur met nostalgische Belgische en Franse dorpjes waar je werd aangemoedigd in het Frans door de lokale bevolking.  Het parcours zal deze dag flink op en neer gaan om uiteindelijk totaal 2500 hoogtemeters af te leggen en 56km. De klimmen en afdalingen waren steil...

60 van Texel 01-04-2013

 

...Het startsein klonk en alle 500 deelnemers aan de 60km van Texel gingen de lange tocht tegemoet. Gelukkig zag ik Leon al snel na de start op zijn fiets zitten. Helaas geen succeskusje meer, dan maar eerst verdienen door deze zestig kilometer te volbrengen. Al snel liep ik redelijk voor in het veld. Het strand naderde al snel. De eerste kilometers over het strand waren erg zwaar want we moesten door mul zand waar geen einde aan leek te komen en de zee was nog even in geen velden of wegen te bekennen. We hadden flinke tegenwind op het strand. Het leek hier wel een koude woestijn. Gelukkig hadden alle lopers hier evenveel last van. Ik liep vrij lekker, nu was het de kunst om me niet meteen over de kop te lopen want de race was nog lang...

Petzl Night Trail 09-02-´13

 

De eerste editie van de Petzl Night Trail was meteen in winterse sferen. De volledige wedstrijd in sneeuw, dikke slik en een aardedonkere nacht... uitdagende omstandigheden om te lopen! Dit leverde de nodige buikschuivers en een berg aan was voor de zondag op. Maar vooral veel lachende gezichten, blijdschap aan de finish en hulp voor elkaar onderweg. Belangrijke ingrediënten bij Trailrunning evenementen!

Olne-Spa-Olne 25-11-'12

 

Een week voor de wedstrijd zat ik al behoorlijk in de stress. Oké wat ga ik mezelf nu weer aandoen: een 70km trail met 2200hoogtemeters. Zo ver had ik nog nooit gerend. Mijn vrienden, familie, collega’s en klasgenoten wisten dat ik gek was maar nu had ik dat ook nog eens bevestigd. 


Duinentrail Schoorl 14-10-'12

 

Een trail in de duinen van Schoorl, daar wilde ik per se bij zijn. Ik wist dat het misschien niet een heel goed idee was, want de trail viel precies twee weken na mijn Ironman in Barcelona en tegelijk met mijn vaders verjaardag. Maar ja van jongs af aan ben ik al door mijn ouder meegenomen naar Schoorl en omgeving om te wandelen. Het had voor mij dus nogal een emotionele waarde om mee te doen aan de 1e editie van deze Duinentrail.

 

SkyGames Ribagorza 30-06-'12 t/m 08-07-'12

 

De SkyGames zijn de skyrunning wereldkampioenschappen, die net zoals de Olympische Spelen elke vier jaar worden gehouden. Skyrunning is een extreme vorm van Trailrunning. Ieder land mag een nationaal team afvaardigen. Dit jaar zijn de SkyGames van 29 juni t/m 8 juli in de Ribagorza Románica, een gebied in de Spaanse Pyreneeën tussen Aragón en Catalonië.

 

Midwintermarathon Apeldoorn 05-02-'12

 

Het begin gaat best lekker, na 10km lig op een schema van 3.16.00. alleen dan begint er opeens een peesje in mijn rechter knieholte te zeuren. Het voelt alsof er telkens twee peesjes over elkaar heen schieten. Super irritant! “Oke, niet aan denken en gewoon doorlopen”. Dit lukt niet echt en ik heb het idee dat ik hierdoor onbewust anders ga lopen. In ieder geval krijg ik er andere pijntjes bij.....

Berenloop Terschelling 06-11-'11

Na een stressvolle periode met tentamens en drukte thuis en op het werk, ben ik erg blij dat Frank mij op zaterdagochtend 15 november komt ophalen om naar Terschelling te gaan. Even een weekendje uitwaaien en ontstressen. En dat er een stukje hardlopen bij komt kijken is al helemaal heerlijk! De insteek van mij voor dit weekend is dan ook alleen maar genieten. Terschelling geeft sowieso toch al het gevoel of je op vakantie bent, heerlijk ingedrongen sfeer hangt daar.

Brussel Marathon 02-10-'11

Op zaterdagochtend 1 oktober word ik door mijn hardloopmaatje Frank opgepikt om richting Brussel te vertrekken. We hebben een hotel geboekt in de buurt van het Jubelpark, waar de start van de marathon morgen zal zijn. we hebben besloten om het lopen van de marathon te combineren met een city-trip in Brussel.

 

Embrunman 15-08-'11

Op 15 Augustus 2011 om 3:45uur gaat mijn wekker. Natuurlijk heb ik deze nacht bijna geen oog dicht gedaan vanwege de wedstrijdspanning. Eerst een stevig ontbijt en dan kan de grote dag beginnen...


60 van Texel 24-04-'11

Op 24 april 2011 begon het avontuur op Texel. Met Chantal, Hanke en Jolien vertrok ik om 14:10 uur vanuit Utrecht naar Texel. De reis verliep soepel en we waren blij verrast met de mooie huisjes waar we het weekend mochten verblijven...